Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Pompoentaart met pecannoten, Hoofdgerecht 4 personen
600 gr. pompoen | 1 el. donkere basterdsuiker |
2-3 tl. hot peppersauce (Tabasco) | 2 el. tomatenketchup |
2 el. olie | 150 gr. ham in blokjes |
80 gr. pecannoten | 6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart |
3 eieren | 125 ml. slagroom |
lage taartvorm van 26-28 cm ingevet |
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het deeg uit de diepvries. Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf. Snijd in blokjes. Meng in een kom de basterdsuiker met hot peppersauce, ketchup en olie. Voeg 1 theelepel zout en peper naar smaak toe en schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor. Laat even staan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de deeglapjes uit tot een ronde lap van 30 cm. doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Klop de eieren los met de room en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak ‘m in 30-40 min. goudbruin. Lekker met een groene salade.