Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Pompoen: soep met kippenbouillon , linzen en chorizo, Lunch of hoofdgerecht 4 personen
1 kleine, oranje pompoen (ca. 600 gr.) | 3 el. olijfolie |
1 grote ui, gesnipperd | 1 el. milde paprikapoeder |
1 liter kippenbouillon | 100 gr. chorizo, in plakjes |
1 teentje knoflook, fijngehakt | 1 blik linzen (400 gr.), uitgelekt |
1 el. (verse) italiaanse kruiden, fijngehakt | 1-2 el. citroensap |
150 gr. Griekse yoghurt | keukenmachine of staafmixer |
Pompoen afspoelen, halveren, schillen en pitten verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. In soeppan 2 el. olie verhitten en ui glazig fruiten. Pompoen met paprikapoeder door ui scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Pompoen in bouillon in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.
In droge koekenpan chorizo op laag vuur uitbakken, uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan 1 el. olie verwarmen en knoflook fruiten. Linzen met italiaanse kruiden erdoor scheppen en zachtjes verwarmen.
Pompoen in bouillon met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Soep opnieuw aan de kook brengen en nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden scheppen. Linzen in midden leggen en flinke lepel yoghurt erop scheppen. Garneren met plakjes chorizo. Lekker met stokbrood.