Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Pompoen: Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen, Hoofdgerecht 2 personen
2 rode uien | 250 gr. pompoen |
250 gr. kastanjechampignons | 150 gr. shiitakes en oesterzwammen |
1/2 eetl. gedroogde oregano | 4 eetl. olijfolie |
(zee)zout | gemalen zwarte peper |
150 gr. couscous | 25 gr. verse knoflookbieslook |
3 takjes munt | 1 theel. paprikapoeder |
Grill voorverwarmen. Uien pellen en in dunne plakjes snijden. Pompoen in plakken snijden en schillen. Plakken in grove stukken snijden. Paddestoelen schoonvegen. Grote paddestoelen halveren. In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, paddenstoelen, oregano en 3 eetlepels olie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bakblik 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen. In kom couscous in 225 ml kokend water 5 minuten laten wellen. Bieslook met muntblaadjes fijnknippen. In wok rest van de olie verhitten. Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen. Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is. Helft van kruiden erdoor scheppen. In twee diepe borden couscous scheppen. Pompoen en paddenstoelen met vocht erover verdelen. Rest van kruiden erover strooien.