Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Pompoen: Kruidige, geroosterde pompoen, Bijgerecht 4 personen
1 pompoen van 1 à 1,5 kg | korianderzaad |
oregano | venkelzaad |
zwarte peper | 2 kleine, gedroogde rode pepers |
1 teen knoflook | olijfolie |
Neem de pompoen en snijd die overdwars doormidden. Lepel de draden en de pitten eruit en snijd de helften in de lengte in smalle parten. Doe in een vijzel: 4 afgestreken theelepels korianderzaad, 4 afgestreken theelepels gedroogde oregano, 1 afgestreken theelepel venkelzaad, 2 kleine gedroogde rode pepers, 2 afgestreken theelepels versgemalen zwarte peper. Wrijf dit met de stamper fijn. Voeg dan 1 teen knoflook toe en stamp die door het kruidige mengsel. Roer er 1 eetlepel gewone olijfolie door en smeer hiermee het vruchtvlees van de pompoenparten goed in. Leg de parten op een bakplaat en rooster ze in ca. 30 min. en een op 200 graden voorverwarmde oven tot het vruchtvlees net bruine randjes krijgt. Eet de pompoen bij alle soorten gebraden of gegrild vlees of gebruik het vruchtvlees in ravioli, brood of risotto.