Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Knolselderij: met champignons uit de oven, Hoofdgerecht 4 personen
250 gr. champignons | 4 schijven knolselderij van 2 cm. dik |
citroensap | 1 ui |
1 el. boter of margarine | 1 teentje knoflook |
1 dl. groentebouillon | 1 snee volkoren brood |
3 takjes peterselie | 1 tl. oregano |
zout | 2 tomaten |
peper | olie om in te vetten |
75 gr. geraspte kaas |
Kook de knolselderijschijven in water met citroensap in 10 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes.
Verwarm de boter in een pan en bak de ui en champignons zachtjes lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en voeg de groentebouillon, de verkruimelde boterham en de fijn gehakte peterselie toe. Laat alles zonder deksel enkele minuten doorbakken.
Breng het champignonmengsel op smaak met oregano, peper en zout. Leg de knolselderijschijven in een ingevette ovenschaal (25 cm.) naast elkaar en verdeel het mengsel hierover. Snijd de tomaten in schijven en leg deze op de champignons. Strooi tenslotte de kaas over de plakken tomaat.
Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.