Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bleekselderij of Groenselderij: Pasta met groenselderij en champignons, Hoofdgerecht 2 personen
400 gr. groenselderij, in schijfjes | 1 ui, gesnipperd |
150 gr. (kastanje)champignons | scheutje olie om in te bakken |
1 dl. bouillon | 1 dl. zure room |
scheutje witte wijn | blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak |
pasta voor 2 personen | peper |
italiaanse kruiden | zout |
evt. geraspte kaas |
Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus. Fruit de ui in olie en bak de champignons na ± 2 min. mee. Voeg wijn en bouillon toe en laat 5 min. stoven. Voeg op het laatst de zure room toe. Kook de pasta beetgaar. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas en champignonsaus overheen. Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus. Strooi er naar wens geraspte kaas over. Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ± 175° C. Variatie: ook lekker met stukjes pittig gekruide gebakken kip of reepjes spek in plaats van kaas. Met lasagne als pastasoort is dit recept ook erg geschikt.