Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSkal 6268

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Rode kool/zoete bataat: met kruiden en (vegetarische) spekjes, Hoofdgerecht 2 personen

4 grote zoete aardappelen  2 el olijfolie  
400 gram rode kool fijn gesneden  1 ui fijn gesnipperd  
tijm  1 laurierblaadje  
2 el honing  1 scheutje rode wijnazijn  
1 appel geschild in blokjes  400 gram (vegatarische) spekblokjes  
peper, zout en kaneel  

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snuifje kaneel. Plaats de zoete aardappelblokjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Haal de blokjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Stamp ze vervolgens fijn tot puree.

Stoof de rode kool samen met de ui, tijm, laurier, honing, rode wijnazijn, peper en zout gaar. Voeg vervolgens de stukjes appel toe en laat nog een 10-tal minuutjes verder garen.

Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng tot slot de rode kool en de spekjes onder de zoete aardappelpuree. Werk af met verse tijm.

Bron: https://njam.tv/foodies/virginie-schoelinck


Of bekijk alle 521 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders