Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Rode kool/zoete bataat: met kruiden en (vegetarische) spekjes, Hoofdgerecht 2 personen
4 grote zoete aardappelen | 2 el olijfolie |
400 gram rode kool fijn gesneden | 1 ui fijn gesnipperd |
tijm | 1 laurierblaadje |
2 el honing | 1 scheutje rode wijnazijn |
1 appel geschild in blokjes | 400 gram (vegatarische) spekblokjes |
peper, zout en kaneel |
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snuifje kaneel. Plaats de zoete aardappelblokjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal de blokjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Stamp ze vervolgens fijn tot puree.
Stoof de rode kool samen met de ui, tijm, laurier, honing, rode wijnazijn, peper en zout gaar. Voeg vervolgens de stukjes appel toe en laat nog een 10-tal minuutjes verder garen.
Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng tot slot de rode kool en de spekjes onder de zoete aardappelpuree. Werk af met verse tijm.
Bron: https://njam.tv/foodies/virginie-schoelinck