Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Courgette/Auberbine/Paprika: ovenschotel, Bijgerecht 4 personen
1 courgette | 1 aubergine |
2 paprika's (mix) | 4 tomaten |
2 teentjes knoflook | 2 takjes verse rozemarijn |
2 theelepels gedroogde oregano | 2 takjes verse basilicum |
2 eetlepels Parmezaanse kaas | olijfolie |
peper |
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de groenten even voorzichtig onder de kraan. Haal de uiteinden van de courgette af, snij in plakken en daarna in blokjes. Verwijder de steel van de aubergine, snij in plakken en daarna in blokjes. Haal de steeltjes van de paprika’s af, snij in kwarten en daarna in blokjes. Maak de knoflook schoon en snij heel fijn. Snij de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna in partjes.
Doe alle groenten in de ovenschaal en sprenkel hier wat olijfolie over en maal wat peper boven de groenten, voeg ook de oregano toe. Schep even goed door.
Leg de takjes rozemarijn en tijm tussen de groenten en schuif de schaal met Italiaanse groenten voor 20 minuten de oven in.
Haal de schaal uit de oven en schep de Parmezaanse kaas over de groenten. De schaal mag nu nog weer 10 minuten de oven in. Maak de Italiaanse groenten uit de oven af met wat verse basilicum en geniet ervan!
Bron: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/diner/italiaanse-groenten-uit-de-oven/