Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Wortelen: geroosterd met balsamico azijn en Parmazaanse kaas, Bijgerecht 2 personen
400 gram wortelen | olijfolie |
peper | grof zeezout |
2 eetlepels balsamico azijn | 75 gram Parmezaanse kaas |
bakpapier |
Verwarm de oven op 180 graden. Snij met een scherp mes de uiteinden van de wortelen af. Schrap de wortelen en was ze daarna af onder de kraan. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
Halveer de wortelen in de lengte en leg ze naast elkaar op het bakpapier. Besprenkel de wortelen met wat olijfolie en peper en zout en schuif het ovenrooster met wortelen voor 15 minuten de oven in.
Na 15 minuten haal je het rooster uit de oven en strooi je de Parmezaanse kaas over de wortelen. Schuif de geroosterde wortelen dan nog zo’n 10 minuten terug de warme oven in.
Wanneer de geroosterde wortelen gaar zijn – controleer dit door even met een vork te prikken – haal je ze uit de oven. Schenk voorzichtig wat balsamico azijn over de wortelen en serveer direct.
Bron: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/diner/geroosterde-wortelen-uit-de-oven/