Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Chinese kool: soep met mosterd en spekjes of ham, Hoofd-/bijgerecht 2 personen
2 Chinese kool | 2 uien |
1 teentje knoflook | 6 (runder of kip) bouillonblokjes |
1,5 liter water | 1 potje grove mosterd |
2 ons katenspekjes op runderham |
Snij de uien en teentje knoflook fijn. Met boter aan fruiten in een grote pan 5L.
Als ze glazig zijn 1 L water erbij gieten en bouillonblokjes toevoegen. Snijd de Chinese kool in kleine stukjes/reepjes en doe deze erbij. Met water bijvullen tot ca. 2-3 cm onder de rand. Laat even 4 min doorkoken.
Laat dit even ca. 20 minuten door pruttelen.
Pureer met staafmixer. Voeg de kokosmelk en de mosterd toe. Pureer het opnieuw totdat een smeuïge soep ontstaat.
Voeg als laatste de spekjes toe, breng eventueel op smaak met nog wat zout.