Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Postelein (Winter): met witte kaas en oregano, Bijgerecht 4 personen
1 perssinaasappel (gewassen) | 1200 gram postelein |
1 bosui | 2 el citroensap |
4 el Griekse olijfolie | 1 th kaneel |
2 takjes verse oregano | 100 g witte kaasblokjes |
Snijd 2 lange repen van de sinaasappelschil. Pers de helft van de vrucht uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen in 5 min. zachtjes trekken.
Was de postelein en snijd de stelen eventueel grof. Neem de schillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2-3 minuten beetgaar.
Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom met 2 el sinaasappelsap, het citroensap en de olie. Breng de dressing op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor.
Verkruimel de kaasblokjes erover en serveer!
Combinatietip:
Lekker bij geroosterde hamburgers of lamsvlees.
Uit AH.nl / Allerhande.