Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 502 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Venkel: ragout van venkel en Italiaanse worst, Hoofdgerecht 4 personen

4 eetl extra vergine olijfolie  1/2 grote preistengel, schoongemaakt en fijn gehakt  
500 gr Italiaanse worstjes  5 eetl rode wijn  
1 kleine venkelknol met venkelgroen fijn gehakt  zout en peper  
100 gr ricotta  75 ml couble cream of volle slagroom (optioneel)  
25 gr geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)  

 

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de prei ongeveer 5 minuten. Verwijder intussen het vel van de worstjes en verkruimel het worstenvlees in de pan met prei. Bak op middelhoog tot laag vuur bruin. Voeg de rode wijn toe en laat ongeveer 5 minuten verdampen. Roer de venkel en/of venkelgroen (houd wat apart voor de garnering) en wat peper erdoor. Laat de ragout ongeveer 30 minuten op laag vuur langzaam garen. Breng op smaak met wat zout (worstjes zijn ook al zout, dus gebruit niet te veel). Roer vlak voor het serveren de ricotta en eventueel de room erdoor. Voeg versgekookte pasta toe en roer door. Garneer met het apart gehouden venkelgroen en eventueel met de Parmezaanse kaas en serveer.

 

Bron: Good Cook, Sicilie, Giancarlo & Kati Caldese, recept besproken door Sam de Voogt in de NRC


Of bekijk alle 502 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders