Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Groene kool of Savooiekool: Ovenschotel met Kernhem en kastanjechampignons, Hoofdgerecht, vegetarisch 4 personen
500 gr. groene kool | zout |
50 gr. boter | 500 gr. maccheroni (verse pasta) |
300 gr. Kernhemkaas | 2 teentjes knoflook |
salieblaadjes | 250 gr. kastanjechampignons |
verse peper |
Kool wassen, snijden en in ruim kokend water met zout ca. 5 min. koken. Maccheroni toevoegen tot kool en pasta beetgaar zijn. In vergiet laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter. Korst van Kernhem snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Salie in reepjes snijden. Kastanjechampignons schoonvegen en halveren. Grote exemplaren in vieren snijden.
Oven voorverwarmen op 180° C. In koekenpan boter verhitten en op hoog vuur champignons ca. 4 min. al omscheppend bakken. Vuur laag zetten, knoflook en salie toevoegen en nog ca. 2 minuten roerbakken. In ovenschaal champignonmengsel en helft van kaasblokjes door pasta en kool scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van kaasblokjes over pastaschotel verdelen. Pastaschotel in midden van oven in circa 25 minuten goudbruin bakken.