Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spruitjes: stamppot met appel en kerrie, Hoofdgerecht, vegetarisch 4 personen
1 kg aardappelen | 1 kg spruitjes |
2 stevige appels | 2 theelepels kerriepoeder |
50 gr boter | 100 ml (soja)melk |
150 gr gepelde walnoten, grof gehakt | 150 gr geraspte oude kaas |
Kook de aardappelen ca. 10 minuten in een pan met weinig water en wat zout. Maak intussen de spruitjes schoon en snijd de stronkjes kruislings in. Voeg ze aan de aardappelen toe en kook ze samen in ca. 15 minuten gaar.
Schil de appels en steek er met een appelboor het klokhuis uit. Snijd de appels in plakken. Wrijf de plakken in met kerriepoeder.
Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn. Voeg al roerend 25 g boter en zo veel melk toe dat er een smeuïg geheel ontstaat. Roer de noten en de kaas erdoor. Warm de stamppot op laag vuur goed door tot de kaas gesmolten is.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de plakken appel aan beide kanten snel bruin. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en kerriepoeder en leg de plakken appel erop.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Stamppot' van diverse auteurs (//www.okokorecepten.nl/kookboeken/series/culinair-genieten/stamppot).