Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Aubergine: gevulde aubergine, Hoofdgerecht 4 personen
2 aubergines | olijfolie |
1 ui, fijngesneden | 2 tenen knoflook, fijn gehakt |
400 gr lamsgehakt (of ander gehakt) | 1 theelepel oregano |
1 theelepel komijn | 1/2 theelepel kaneel |
6 tomaten, 4 in stukjes, 2 in plakjes |
Verwarm de oven voor op 190 oC. Schep het meeste auberginevlees uit de helften. Druppel olie over de helften en bestrooi met zout. Bedek ze met aluminiumfolie en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijn het auberginevlees ondertussen in blokjes en bak in een pan met de ui, kruiden, stukjes tomaat en knoflook tot het zacht is. Haal dit mengsel uit de pan en zet apart.
Bak het gehakt bruin, voeg het auberginemengsel toe en bak het nog 10 minuten.
Vul de helften van de aubergine met het gehakt/aubergine mengsel in een ingevette ovenschaal en leg er plakjes tomaat op. Bak het 30 minuten in de oven.