Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spruitjes: ovenschotel met penne en zalm, Hoofdgerecht 4 personen
500 gr. spruiten | 300 gr. volkoren penne |
250 gr. slagroom | 175 gr. geraspte jonge kaas |
418 gr. zalm in blik | olijfolie |
1 ui |
Je hebt een overschaal nodig van 20 cm bij 30 cm.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de spruiten in water met zout 5 min.
- Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de spruiten 2 min. mee. Verhit ondertussen de slagroom tot tegen de kook aan. Laat op laag vuur de helft van de kaas in de room smelten.
- Verwijder het vel en de graten van de zalm. Giet de pasta af en schep om met de spruiten, kaassaus en zalm. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in de oven in 20-25 min. goudbruin.