Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Zuurkool: winterschotel, Hoofdgerecht 4 personen
1-1,5 kg aardappels | kippenbouillon (bv. van blokje) |
125-250 gr spekjes (naar eigen invulling) | 500 gr rundergehakt |
boter, melk, nootmuskaat (om puree te maken) | paprikapoeder, zout en peper |
sap van een halve sinaasappel | 1 pakje zuurkool |
bruine suiker | 1 flinke theelepel sambal badjak |
scheut ketchup en ketjap manis | voorgebakken of versgebakken uitjes |
Oven voorwarmen op 180 graden c.
Kook de aardappels in de kippenbouillon. maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen met melk, klontje roomboter en flink wat nootmuskaat. Ondertussen staat de zuurkool te pruttelen met wat magere spekjes, een scheut room en met een flinke bodem water. Het vlees maak je als volgt: Braad 500 gr. rundergehakt rul aan met zout en peper naar smaak. Zorg dat het vlees lekker bruin wordt, dat komt de smaak van de jus ten goede. Voeg paprikapoeder toe, twee eetlepels (voor)gebakken uitjes, het sap van een geperste sinaasappel, beetje bruine suiker en een flinke theelepel sambal badjak.. Klein scheutje ketjap manis en een flinke scheut ketchup. Op smaak afmaken met 1 of meerdere van de ingredienten. Zorg dat alles redelijk "nat" blijft. zet de oven aan op 180 graden c. vul een flinke ovenschaal met eerst de laag zuurkool, dan het vlees en vervolgens de aardappel puree. Beetje boter over de puree, en dan goudbruin bakken in ongeveer een half uur tot drie kwartier.