Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bleekselderij: salade met peer en geroosterd spek, Bijgerecht 4 personen
1 bleekselderijhart (bovenste deel) | 2 rijpe peren (doyenne du comise) |
het sap van een halve citroen | 100 gr foume d'Ambert (soort schimmelkaas) |
8 dunne plakjes gerookte boerenspek | 5 eetlepels olijfolie |
1 eetlepel hazelnootolie | 3 eetlepels balsamicoazijn |
Was het bleekselderijhart met koud water en snijd het in dunne plakjes. Houd een paar hele blaadjes apart. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes, besprenkel ze met citroensap. Verbrokkel de fourme d'Ambert.
De vinaigrette: meng de olijf- en hazelnootolie met azijn, selderiezout en peper.
Maak de borden netjes op met de zachte plakjes selderij, een paar blaadjes van de bleekselderij, de stukjes peer en de kaas. Sprenkel de vinaigrette met het selderiezout eroverheen.
Bak het gerookte spek in een droge koekenpan, laat het vervolgens in de oven drogen op 210 °C. Leg het op de borden en serveer het gerecht meteen.