Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Tomaten: gevulde tomaat met spinazie en ei uit de oven, Bijgerecht 4 personen
4 vleestomaten | zout en pepet |
1 eetlepel olie | 1 teentje knoflook, fijn gehakt |
1 ansjovisfilet | 100 gr spinazie, gehakt |
4 eieren |
Verwarm de oven voor op 180 gr. Kapje van vleestomaten eraf en uithollen. Uitholsel fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal. Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal in de oven tot de eieren gestold zijn (± 25 minuten).