Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Courgette: Carpaccio met rookvlees, Lunch of voorgerecht 4 personen
3 el. balsamicoazijn | 6-8 el. olijfolie extra vierge |
1 el. verse Italiaanse kruidenmix, fijngesneden | 250 gr. kastanjechampignons, in plakjes |
25 gr. pijnboompitten en/of pompoenpitten | 2 courgettes |
1 tl. zeezout | ½ zak rucola (à 75 gr.) |
150 gr. runderrookvlees |
Klop de azijn met olijfolie en Italiaanse kruiden tot een dressing, voeg (zee)zout en peper naar smaak toe en schep dit door de champignons. Bak dit mengsel 5 minuten op hoog vuur in een anti-aanbakpan bruin en krokant. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi ze met wat zeezout.
Leg in het midden een bergje rucola en schep de champignonplakjes uit de dressing op de rucola. Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette. Drapeer de plakjes rookvlees tegen het bergje rucola en strooi de pijnboompitten over het geheel. Lekker met ciabatta.