Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 502 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Spinazie/Snijbiet: Risotto met snijbiet, Hoofdgerecht 4 personen

600 gram risottorijst  6 gedroogde paddenstoelen (geweekt in warm water)  
1 ui  1 teentje knoflook  
2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt  1,5 liter vleesbouillon  
olijfolie  600 gram snijbietbladeren, in stukken gesneden  
fijngehakte peterselie  100 gam Parmezaanse kaas, geraspt  
zout en peper uit de molen  

 

Hak de uitgeknepen paddestoelen, ansjovis, ui en knoflook fijn. Breng de bouillon aan de kook en houd warm.
De olijfolie in een casserole verhitten en het fijngehakte paddestoelenmengsel hierin 5 minuten zachtjes bakken. Roer dan de rijst erdoorheen en zorg dat alle rijstkorrels glanzen van de olijfolie. Voeg de snijbiet toe. Doe dan een soeplepel bouillon erbij zodat de rijst net bedekt is en roer goed om. Zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen, opnieuw een soeplepel bouillon toevoegen. Na elke toevoeging goed roeren. De rijst mag niet droogkoken. 20 minuten na de eerste toevoeging van bouillon de pan van het vuur nemen. Een scheut olijfolie, de peterselie en de Parmezaanse kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout&peper. Deksel op de pan leggen en een minuutje of wat laten rusten.
Schep de risotto op een dienschaal en dien op.


Of bekijk alle 502 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders