Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Rode kool: tartaartjes met perensaus, Hoofdgerecht 4 personen
800 gr kruimige aardappels | 1 1/2 pak rode kool met appel |
420 gram halve peren (vers of blik) | 40 gr boter of margarine |
4 rundertartaartjes ( a 100 gram) | zout en peper |
3 sjalotjes |
- Aardappels schillen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaarkoken. Kool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Peren afgieten en nectar opvangen.
- 2 halve peren in plakjes snijden en achterhouden. Rest van peren boven kom door zeef wrijven. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes met zout en peper in ca. 8 minuten zachtjes gaarbakken. Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Tartaartjes uit pan halen en afdekken met folie. In bakvet sjalotringen ca. 3 minuten bakken. Peerpuree en nectar toevoegen en meeverwarmen. Saus eventueel verdunnen met scheutje water. Tartaartjes met saus verdelen over vier borden en garneren met plakjes peer. Serveren met rode kool en aardappels.