Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Spruit: Spruitjes gratin met spek, room en amandelen, Hoofdgerecht 8 personen
900 gr spruitjes schoongemaakt | 20 gr boter |
4 tl zonnebloemolie | 150 gr spekreepjes |
20 gr geschaafde amandelen | 400 ml slagroom |
2 1/2 tl citroensap | 5 1/2 el verse witte broodkruimels |
4 el vers geraspte parmezaanse kaas | zout en versgemalen zwarte peper |
Verwarm de oven op 200*C of Gas stand 6.
1. Plaats de spruitjes in een pan met kokend gezouten water en kook 4 a 5 minuten, tot bijna, maar niet helemaal, gekookt. Goed laten uitlekken, laat iets afkoelen en snijd doormidden.
2. Plaats de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het spek spekjes en amandelen en bak gedurende 3 a 4 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
3. Voeg de spruitjes toe en bak nog eens 2 a 3 minuten, onder voortdurend roeren.
4. Voeg de room toe en breng het mengsel aan de kook. Kook 2 a 4 minuten, totdat de room op een rijke saus is. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
5. Haal van het vuur, voeg het citroensap en vet een ovenvaste schaal in.
6. Meng de broodkruimels en de Parmezaanse kaas in een kom, bestrooi gelijkmatig over de bovenkant van de spruit mengsel.
7. Plaats in de oven en bak 18 - 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin en de room zichtbaar koken.
9. Haal uit de oven en serveer de ovenschaal (als het gerecht iets is afgekoeld).