Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Stoofpeer: Eendeborst met stoofpeer, karamel en kaneel, Hoofdgerecht 4 personen
4 kleine eendeborstfilers (of 2 grote) | 25 gr suiker |
1 el azijn | 1 tl gemalen kaneel |
4 peren + 30 gr suiker | 3 dl kalfsfond |
5 cl perenliqueur (bv Poire Williams) |
Maak een caramel van 25 g suiker. (in een steelpan laten smelten met 1 a 2 el water tot de suiker lichtbruin wordt). Blus voorzichtig met azijn, kaneel, peren en kalfsfond.
Laat vijftien minuten koken tot de peer mooi zacht is en kruid af met zout en peper.
Voeg als laatste de peren liqueur toe en reserveer op een warme plaats (bv oven op 50 graden)
Bak de eendeborsten op de velkant (van tevoren kruiselings ingesneden)in een hete koekepan zonder extra toevoeging van vet. Dit spat geweldig maar geeft een heerlijk krokant vetlaagje.
Bak 10 minuten op middel hoog vuur, draai de eendenborsten om bak nog een minuutje langs de andere kant.
kruiden met zout en peper.
Snijdt de filets in dunne schuine plakjes, doe ze over op een warm borde.
Serveer tesamen met een gestoofde peer en kroketjes of pommes daupines.