Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Andijvie: ovenschotel, hoofdgerecht 4 personen
500 gram gesneden andijvie | 500 gr rundergehakt gekruid |
1 klein scheutje vloeibare margarine | 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden |
2 bakjes magere spekjes | 1 groot bakje creme fraiche |
3 teentjes knoflook, geperst | 4 eieren |
250 gr kaas (parmezaan of belegen) |
Ovenschaal invetten en oven voorverwarmen op 225 graden.
Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 min in de oven.