Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Broccoli: aardappeltaart, hoofdgerecht 4 personen
2x 350 gr broccoli in kleine roosjes | 700 gr aardappels |
6 eieren | 150 gr Franse volle kwark |
2 tenen knoflook geperst | 100 gr gemalen belegen kaas |
1 zakje eikenbladslamelange | 3 el sladressing knoflook |
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk in de rand goed aan. Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes en de broccoli in laagjes in de springvorm en druk voorzichtig aan.
2. Klop de eieren los in een kom. Meng de kwark, de knoflook en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de aardappel en de broccoli. Bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar.
3. Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan. Maak onder-tussen de slamelange aan met de dressing. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.