Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel-Courgette-Paprika: Couscoussalade met geroosterde groenten, Hoofdgerecht 4 personen
500 gr. couscous | 1 courgette, in kleine blokjes |
1 rode paprika, in blokjes | 1 venkelknol, in smalle partjes |
2 teentjes knoflook, fijngesneden | 4 el. olijfolie |
500 gr. half-om-halfgehakt | 75 gr. rucola |
15 gr. basilicum, fijngesneden | 50 gr. pijnboompitten, geroosterd |
50 gr. pittige kaas, grof geraspt |
Doe de couscous in een grote schaal, schenk er 850 ml. kokend water op en laat 5 min. wellen. Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en 2 eetl. olie om in een schaal. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 min. beetgaar. Schep ze uit de pan.
Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook en bak het gehakt met zout en peper naar smaak rul en gaar. Schep het gehakt bij de groenten.
Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalade.