Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel: venkel-appelsalade, Hoofdgerecht 4 personen
2 eieren | 2 venkelknollen, in dunne plakjes |
4 el olijfolie | 6 el witte balsamicoazijn |
1 groene appel | 2 zakken waterkers (a 75 gr) |
1 bakje dille (15 gr) fijngesneden | 2 pakjes gerookte forelfilet ( a 125 gr) |
1 stokbrood |
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Leg de venkel in een schaal. Maak een dressing van de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik. 2. Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd horizontaal in dunne plakjes. Meng met de waterkers en dille door de venkel. Verdeel de dressing erover en schep om. 3. Snijd de forel in stukjes en leg op de salade samen met de eiparten. Serveer met het stokbrood.