Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Wortelpeterselie: Couscous met pompoenpitten en citrusdressing, Hoofdgerecht 2 personen
200 gram couscous | 4 dl kokend water/groentebouillon |
25 gram boter | 1/2 theelepel kaneel |
1/2 theelepel gemalen korianderzaad | 150 gram pompoenpitten |
700 gram wortelpeterselie | 1 bos peterselie, grof gehakt |
1/2 sinaasappel | 1/2 citroen |
1/2 dl olijf olie |
Pompoenpitten en wortelpeterselie roosteren:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de wortelpeterselie in blokjes van 2×2 cm. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Hussel de groente even goed door. Spreid de pompoenpitten uit op een tweede bakplaat. Schuif beide platen in de oven. Haal de pompoenpitten er na 10 minuten uit en laat de wortelpeterselie nog 10 minuten (in totaal 20 minuten) roosteren, tot ze beetgaar zijn.
Couscous:
Doe de couscous, de boter, kaneel en korianderzaad in een schaal, giet er het hete water of bouillon op en dek de schaal af met een passende deksel of huishoudfolie. Laat de couscous 8 minuten wellen. Verwijder de deksel of folie en roer de couscous rul met een vork.
Citrusdressing:
Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen en de sinaasappel af, voeg die toe aan de couscous. Pers het sap uit beide halve vruchten en voeg er de olijfolie aan toe. Roer deze dressing luchtig door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Roer met een spatel de wortelpeterselie, pompoenpitten en bladpeterselie door de couscous. Schep de couscous op een mooie schaal en serveer.