Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Zuurkool: Schotel met wortel en rozijnen, hoofdgerecht 4 personen
1/2 zakje verse peterselie (a 30 gr) | 1 kg rode aardappels (zak a 1,5 kg) |
100 gr rozijnen | 1 vegetarische rookworst (200 gr) |
1 zak zuurkool (500gr) | 250 ml kruidenbouillon (van 1/2 tablet) |
1 tl djinten (gemlen komijn) | 150 gr wortel fijngesneden |
1 beker creme fraiche |
Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren. Rozijnen wellen in warm water. Rookworst in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken. Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken. Kookvocht afgieten. Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen. Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.