Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bloemkool: Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven, Hoofdgerecht 4 personen
1/2 bloemkool | 200 gr cheddar (kaas) |
100 gr parmezaanse kaas | 1 bakje platte peterselie (20 gr) |
zeezout en zwarte peper uit de molen | 400 gr macaroni |
200 gr creme fraiche |
Haal de buitenste groene blaadjes van de bloemkool en gooi ze weg. Snijd het uiteinde van de stronk van de bloemkool. Snijd de kool in kleine roosjes. Snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Rasp de cheddar en de Parmezaanse kaas in een grote, vuurvaste schaal. Hak de peterseliesteeltjes en -blaadjes fijn.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de macaroni en de bloemkool in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta. Zet de schaal met kaas op de pan en doe de crème fraîche erbij. Roer voorzichtig tot de kaas mooi glad en gesmolten is. Doe de gehakte peterselie bij de gesmolten kaas en breng het mengsel met wat zout en peper op smaak. Haal de kom gesmolten kaas met behulp van een theedoek of ovenhandschoenen voorzichtig van de pan. Laat de macaroni en de bloemkool boven een kom uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht.
Doe de pasta en de bloemkool terug in de pan, giet er de gesmolten kaas over en roer alles goed door elkaar. Het pastagerecht moet nu zijdezacht zijn; als het te dik is, doe er dan wat kookvocht om de saus te verdunnen.
Serveer de macaroni zoals hij is, of zet hem nog even onder de grill om er een lekker krokant en goudbruin korstje op te laten komen. In dat geval: Giet 150 ml van het apart gehouden kookvocht bij de macaroni, roer deze om en schep die in een ovenschaal. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi goudbruin is en pruttelt.