Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Courgettes: gevuld met gehakt en kaas, Hoofdgerecht 4 personen
4 courgettes | 1 ei |
200 gr. kalfsgehakt | 50 gr. parmezaanse kaas |
110 gr. magere ham | 100 gr. gepelde tomaten in blokjes |
0,5 l. bouillon | 3 eetl. paneermeel |
4 eetl. peterselie versgehakt | 3 eetl. olijfolie |
1 eetl oregano, verse | nootmuskaat |
zwarte peper | zout |
Verwarm de oven in 10 min. voor op 200 graden C. Halveer intussen de courgettes in de lengte en hol ze uit. Kook de courgettehelften in de bouillon in ± 4 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Hak de ham heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de ham, het ei, de kaas, tomaatstukjes, paneermeel, peterselie en oregano erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Vul de courgettehelften met dit vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie.
Bak de courgettes in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.