Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Wortel: stoofpot met runderlappen en wijn, hoofdgerecht 4 personen
700 gram runderlappen | 2 uien |
2 teentjes knoflook | 1 kilo wortel |
50 gram boter | 100 gram magere spekreepjes (biologisch) of vegetarische pittige reepjes |
zout en peter | 3 1/2 dl rode bordeaux |
1/2 theelepel tijm | 2 laurierblaadjes |
1 bouillontablet | 1 bakje (kastanje) champignons |
1 eetlepel maizena |
Vlees in dobbelstenen snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Spek ongeveer 2 minuten meebakken.
Ui, knoflook en wortel toevoegen en circa 2 minuten zachtjes bakken. Vlees bestrooien met zout en peper. Wijn, 4 dl water, tijm en laurierblaadjes in pan doen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
Vlees afgedekt ongeveer 3 uur zachtjes stoven. Champignons schoonmaken met keukenpapier en in vieren snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en champignons al omscheppend circa 5 minuten bakken. Champignons aan vlees toevoegen. In kopje maizena gladroeren met 2 eetlepels water en al roerend stoofvocht binden. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met gekookte krielaardappels bestrooid met peterselie.