Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Wortel: kaastaartjes, bijgerecht 4 personen
8 wortels geschapt | 150 gram witte kaasblokjes |
1 beker crème fraîche | 2 eieren |
verse peterselie | 8 plakjes roombladerdeeg |
2 eetlepels olijfolie |
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels in de lengte doormidden, en daarna in de lengte in plakken. Snijd de plakken vervolgens in dunne repen. Verkruimel 100 g kaas boven een kom en klop er de crème fraîche, de eieren en de helft van de peterselie door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen 1 cm naar binnen, zodat je een opstaand randje krijgt. Druk de randen met een vork aan. Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel. Leg de reepjes wortel naast elkaar op de kaasvulling en verkruimel er de rest van de kaas over. Sprenkel de olie erover en bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Strooi er de andere helft van de peterselie over.