Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Zuurkool: pittig met zalm, Hoofdgerecht 4 personen
2 uien | 2 tenen knoflook |
2 eetlepels zonnebloemolie | 2 theelepels kerriepoeder |
1 theelepel sambal | 1 zak zuurkool (500 gram) |
800 gram aardappelen | 30 gram peterselie |
1 pakje room culinair | zalm (snippers) of zalmmoot (diepvries) |
Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 minuten bakken.
Knoflook, kerrie en sambal toevoegen en nog 1 minuut bakken. Zuurkool en 1/2 kopje water toevoegen en met deksel op pan 15 minuten koken. Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in 10-12 minuten gaarkoken en afgieten.
Peterselie fijnsnijden. Room aan zuurkool toevoegen en 1 minuut koken. Vuur uitzetten. Zalmsnippers (of zalmmoot eerst roerbakken in wokolie) en helft peterselie erdoor scheppen.
Aardappelen en zuurkool met wat vocht op 4 borden scheppen, rest peterselie erover strooien.