Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Andijvie: soep met spek en ei, voorgerecht 4 personen
1 kg andijvie | 2 teentjes knoflook |
1 ui | 1 bosje kervel |
4 eieren | 150 gram spekreepjes |
1 eetlepel olie | 1 pot kippenfond |
100 ml room | zout en peper naar smaak |
1 liter (kokend) water |
Was de andijvie en snijd hem fijn. Houd wat groen apart. Pel en snipper de knoflook en ui. Hak de kervel grof. Houd wat apart.
Kook de eieren 5-6 minuten en pel ze na afkoelen. Houd ook hiervan een beetje apart.
Bak de spek in een droge pan (anti aanbak). Houd ook hiervan wat apart.
Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en ui glazig. Doe de andijvie erbij en laat deze 3 minuten slinken.
Voeg de kippenfond toe en 1 liter kokend water. Breng alles weer aan de kook en haal dan de pan van het vuur.
Pureer alles met een staafmixer. Voeg de room en kervel toe. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met achtergehouden andijvie, kervel, spek en eieren.