Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel: ovenschotel met koriander en tijgerscampies, Hoofdgerecht 2 personen
5-6 tijgerschampi's per persoon | 1 venkel |
400 ml visfond | 1 sinaasappel (sap) |
1 dl room | 2 eetlepels boter (zacht) |
2 eetlepels bloem | 1/2 theelepel roze bessen (bokaal) |
10 korianderbollejtes | paprikapoeder |
peper en zout naar smaak |
Leg de diepgevroren scampies gedurende 2 minuten in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze goed droog. Snij de venkelknol in fijne reepjes. Hou het groen apart voor de afwerking.
Breng de visfond in een ruime pan aan de kook. Voeg er de venkelreepjes aan toe en de geplette korianderbolletjes (pletten gaat zeer gemakkelijk met twee lepels). Laat gedurende 8 a 10 minuten koken. Doe er dan de gepelde scampies bij en dek de pan af. Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur koken.
Giet er vervolgens het sap van de sinaasappel bij en kruid met een snuifje paprika. Tot slot voegt u er de room aan toe en de roze bessen.
Meng de boter met de bloem tot een glad mengsel. Roer het mengsel beetje bij beetje in de scampibereiding tot die gebonden is. Werk af met het fijngesneden venkelgroen en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.