Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Venkel: ovenschotel met zalm en aardappels, hoofdgerecht 2 personen
2 stukken zalmfiltet van 200 gram met vel | 5 tot 6 vastkokende aardappels |
1 venkelknol | 1/2 bosje bladpeterselie |
1 teen knoflook | muntblaadjes |
olijfolie | 1 eetlepel boter |
kaas, parmazaanse of pecorino | 1 citroen |
zout en peper naar smaak |
Verwarm je oven voor op 200°C. Doe aardappels in stukken en de gesneden venkel in een ovenschaal of braadslee en bestrooi royaal met (zee)zout, versgemalen zwarte peper, verse fijngehakte peterselie en een fijngehakte teen knoflook. Verdeel 1 eetlepel koude boter en flink wat olijfolie erover en schep door elkaar. Rooster dit ongeveer 30 minuten in de oven tot alles goudbruin is. In de tussentijd kun je de zalm voorbereiden. Neem 2 stukken zalmfilet met vel van ongeveer 200 gram en maak inkepingen over de lengte van circa 1 cm diep. Bestrooi beide kanten royaal met zout en peper en vul de inkepingen met fijngehakte verse munt- en peterselieblaadjes. Neem het aardappel-venkelmengsel uit de oven en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas of pecorino over en schud dit door elkaar. Leg de zalm erop met de velkant boven. Besprenkel met olijfolie en bak nog 12 minuten. Strooi er ter afwerking nog wat fijngehakt venkelgroen over en leg er wat partjes citroen op.