Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bieten: salade met (geiten)feta, pijnboompitten en eventueel veldsla, bijgerecht 2 personen
200 gram rauwe biet | 100 gram feta |
25 gram pijnboompitten | peterselie |
Veldsla (extra) | teen knoflook (extra) |
Was de bieten en kook ze in de schil in ruim water in 30 tot 50 minuten gaar (afhankelijk van de grootte). Laat de bieten in koud water schrikken en wrijf (onder de kraan) het schilletje eraf. Snij de bieten in kleine stukjes. Of schil de bieten (met een dunschiller), snij ze in kleine stukjes en kook ze in een klein laagje water in 15 minuten gaar. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snij de feta in blokjes. Was de peterselie en snij de blaadjes fijn. Meng de bietjes met de fetablokjes, de pijnboompitten en de peterselie.
Extra:
Was de veldsla en haal de blaadjes los (snij de onderkant eraf). Leg de goed uitgelekte veldsla onder in een schaal. Pel een knoflookteentje en pers (eventueel de helft) boven de sla uit.
Schep bietenmengsel op de veldsla in de schaal.