Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Sperziebonen: met gierst en tomaten, hoofdgerecht 3 personen
225 gram gierst | 500 ml kruidenbouillon |
350 gram sperziebonen | 1 ui |
1 teentje knoflook | 3 tomaten |
50 gram rozijnen | 3 eetlepels tomatenpuree |
1 eetlepel bieslook | olie |
peper en zout naar smaak |
Kook de gierst circa 20 minuten (of volgens verpakking) in de bouillon. Kook intussen de sperziebonen ongeveer 15 minuten in ruim water.
Fruit de ui en de knoflook. Voeg de gesneden tomaten en de rozijnen toe. Schep de gekookte gierst met aanhangend water, sperziebonen en tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met bieslook, zout en peper.