Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Broccoli: Farfalle met broccoli, ansjovis en rode peper, Hoofdgerecht 4 personen
2 struiken broccoli | 1 teen knoflook, fijngehakte |
15 ansjovisfilets | 2,5 peper, rode, gedroogde, grofgemalen |
500 gr. farfalle | geroosterde pijnboompitten |
3 el. olijfolie | zout, zwarte gemalen peper |
Snijd de roosjes van de broccoli en schil en hak de stronkjes. Smoor in een pan met het deksel erop de knoflook, de ansjovis, de pepertjes en de broccoli in een flinke scheut olijfolie 15 min. op een laag vuur. Doe er als het nodig is wat water bij.
Je kunt een deel van de broccoli fijnprakken zodat je een half gepureerde saus krijgt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Kook de farfalle in gezouten kokend water 'al dente'. Meng de uitgelekte pasta met de smakelijke saus en voeg waar nodig wat kookvocht toe om het gerecht smeuïg te maken. Strooi vlak voor het serveren de pijnboompitten erover.