Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Paksoi: Gestoofde zeeduivel (of kabeljauw) in paksoi, hoofdgerecht 2 personen
2 stukken zeeduivel | 3 eetlepels sesamolie |
4 paksoi bladeren | 3 eetlepels sinaasappelsap |
1 geraspte schil van sinaasappel | 1 theelepel sambal oelek |
2 eetlepels japanse sojasaus | 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes |
Wrijf de zeeduivelfilets in zout en peper en 1/2 eetlepel sesamolie.
Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje.
Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivel op dezelfde manier. Leg de pakjes in het stoommandje.
Breng in een wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet ind e wok de stoommandjes op een rekje of hang ze in de pan. Dek het af en stoom de vis in 10 minuten gaar.
Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetl. sinaasappelsap, de schil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in twee kleine kommetjes.
Schep de plakjes paksoi op twee borden en zet de pakketje s erop met het kommetje ernaast. Lekker met diverse rijstsoorten.