Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 520 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Andijvie of Spinazie: à la crème (maïzena sausje), hoofdgerecht 2 personen
1 krop andijvie | 1 ui |
olijfolie | zout |
nootmuskaat naar smaak | 1/2 eetlepel maïzana |
scheutje melk of room |
Bak de fijngesneden ui in de olie glazig en voeg de andijvie (in reepjes gesneden) met wat zout toe. Schep de groente om totdat de andijvie geslonken is. Laat de pan met groente met deksel erop nog ongeveer 10 tot 15 minuten op het vuur staan.
Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen. Roer in een kopje de maïzena met de melk/room tot een glad papje en bind hiermee de andijvie. Even goed blijven roeren ter voorkoming van klontjes. Strooi er naar wens nootmuskaat over.
Serveer met gebakken aardappelen, aardappelpuree, een gekookte graansoort of bijvoorbeeld boekweit.