Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Paprika: Salade van rode paprika en bleekselderij, Lunch personen
3 stelen groenselderij | 1/2 rode paprika |
1 ui | een klontje boter |
2 eetl. pijnboompitten | Eventueel een potje maïskorrels |
Dressing: | 4 eetl. sinaasappelsap |
1/2 theel. geraspte sinaasappelschil | 2 eetl. olie |
1 eetl. verse muntblaadjes | ½ theel. honing |
Snijd de selderij en paprika in stukjes of reepjes. Fruit de ui in de boter en voeg dan de selderij, paprika en pijnboompitten toe. Roerbak het mengsel een paar minuten en laat het daarna afkoelen. Maak de dressing en meng die met het afgekoelde groentemengsel. Extra gevuld en lekker met een potje malse maïskorrels erdoor gemengd. groenselderij (informatie) Groenselderij is rijk aan mineralen en vitaminen. Ze is geschikt als smaakmaker en garnering van soepen, salades en stoofschotels. Schijfjes groenselderij kunnen ev. in combinatie met andere groenten zoals wortel, prei, ui, tomaat, courgette etc. gestoofd worden. Ook is ze lekker in de soep. Rauwe schijfjes groenselderij zijn heerlijk in een gemengde salade. Stoof het in stukjes gesneden met een scheutje water en een klontje boter in 15 min. gaar of gebruik het als smaakmaker in soepen, salades en stoofschotels. Gebruik eventueel wat verse blaadjes van de knolselderij met loof naar smaak in de soep, in een groenteschotel of heel fijngeknipt in salades. Bewaar groenselderij maximaal 5 dagen in de groentelade van de koelkast.