Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Aardappelen: rösti met peterselie, hoofdgerecht 2 personen
400 g aardappels | 50 g geraspte kaas |
een scheut olie om in te bakken | vers gemalen peper |
zout | een bosje peterselie fijngeknipt |
2 dl zure room of 1 dl room en 1 dl yoghurt |
Schil de aardappels en rasp ze grof. Schep de geraspte aardappels beetje bij beetje in de koekenpan met een scheutje olie en roer het regelmatig om zodat de massa aan alle kanten gebakken wordt gedurende ongeveer 10 min. Bestrooi het met peper, zout, een deel van de geraspte kaas en peterselie. Giet de zure room (en eventueel yoghurt) erover en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas en peterselie. Laat de rösti nog ongeveer een kwartiertje op een laag pitje rustig nagaren. Heerlijk bij bijvoorbeeld komatsuna, bloemkool, spitskool, sperziebonen of bij een salade.