Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Rode kool: met peren, hoofdgerecht 2 personen
150 gram rode kool | 50 gram gedroogde peren |
1 rode ui | 1 teen knoflook |
1/2 theelepel koriander | 1 theelepel vers gemalen gember |
peper, zout naar smaak | 50-100 ml water |
1 eetlepel peren diksap | 1 eetlepel rode wijn azijn |
Bak de ui in een beetje olie tot ze zacht is. Pers de knoflook erboven uit, voeg de korianderzaadjes toe en bak het geheel tot de ui lichtbruin is. Voeg de vers geraspte gember, rode kool, gedroogde en verse peer toe en roer alles goed door elkaar. Doe er een beetje peper en zout en het water bij en breng aan de kook.
Laat met een deksel op de pan minimaal een uur zachtjes pruttelen (voeg eventueel nog een scheutje water toe).
Breng op smaak met het diksap, azijn en peper en zout en eventueel de gemberbolletjes. Lekker met aardappelpuree of geroosterde aardappels uit de oven.