Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Groene kool of Savooiekool: met makreel, tomaatjes en sinaasappel, hoofdgerecht 2 personen
1 halve groene kool | 1 ui |
200 gram gestoomde markreelfilet | 4 gedroogde tomaatjes |
1/2 sinaasappel | zeezout |
peper | olijfolie |
Bladeren van de kool los trekken, wassen en in smalle reepjes snijden. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Ui fruiten in olie. Groene kool met een scheutje water toevoegen en in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Sinaasappel raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het oranje schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter. Het witte velletje van de sinaasappel trekken en sinaasappel in kleine stukjes snijden. Tomaatjes fijn snijden. Makreel met twee vorken in kleine stukjes trekken. Sinaasappel, tomaat en sinaasappel aan de groenten toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree.