Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bosbiet: gestoofde bosbiet (loof), hoofdgerecht 2 personen
300 gr bietenblad | 1 fijngesneden ui |
1 theelepel venkelzaad of gekneusd mosterdzaad | 1 eetlepel olie |
1 dl water | melk of room |
½ eetlepel maizena | 10 gr boter |
Rits het blad van de stelen en snijd de stelen in stukjes van ½ cm. Verwarm op een matig vuur de olie met de uit en voeg gesneden steeltjes en venkelzaad toe. Alles glazig smoren en blussen met het water. Stoof nog 5 minuten met de deksel op de pan.
Voeg de fijngesneden bladeren toe en stoof alles nog eens 15 minuten. Giet het kooknat af en vul het aan met melk of room tot 1 dl. Roer het bindmiddel erdoor en bind met dit sausje de groente. Breng op smaak met boter.