Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Bloemkool: met gerookte tofu, olijven en tomaat, Hoofdgerecht 2 personen
400 gram bloemkool | 1 pakje gerookte tofu |
1 ui | 1 tomaat |
1/2 bosje peterselie | 50 gram olijven |
1 eetlepel tamari | 2 theelepels honing |
olijfolie |
Bloemkool in roosjes snijden en de steel in stukjes en gaar koken in een bodempje water.
Tofu in kleine blokjes snijden en in 15 à 20 minuten krokant bakken in olie, op een niet te hoog vuur.
Ui pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui in partjes snijden. Ui fruiten in olie.
Steelaanzet uit de tomaat snijden. Tomaat klein snijden en toevoegen aan de ui.
Olijven in ringetjes snijden. Peterselie fijn hakken.
Tofu, olijven, peterselie, tamari en honing aan het ui-tomaatmengsel toevoegen, nog even doorwarmen en over de bloemkool serveren. Lekker met nieuwe aardappelen of rijst.