Recepten met biologische groenten
In de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:
- Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
- Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
- Gebruik de speciale zoekfuncties
Zoete bataat met vis en Aziatische kruiden, Hoofgerecht 2 personen
200 gram zoete bataat | 2 uien |
200 gram koolvis | 1/2 tot 1 theelepel komijn zaad |
korianderzaad (vers gemalen) | 1/2 theelepel kurkuma |
zeezout naar smaak | olijfolie |
Zoete bataat schoon boenen of schillen en in plakjes snijden. Uien schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Komijn- en korianderzaad roosteren in een pan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Olie toevoegen. Uien toevoegen en fruiten tot ze glazig zijn. Kurkuma toevoegen. Zoete bataat 5 minuten mee bakken.
Een scheutje water toevoegen en de bataat in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Vis in stukjes snijden en de laatste 5 minuten meestoven.
Op smaak brengen met zout.